"Téli varázs" Biscotti (Liszt-, laktóz-, és cukor mentes, paleo)

2010-12-14

sponsored links


A "Téli varázs" névre hallgató, isteni finom, igazi mézeskalács jellegû, omlós, puha, illatos, édes, gyümölcsös Biscottit a Kifõztük 10.-es számában találhatjátok meg!

Abszolút kísérleti jellegû volt a nekiindulásom a receptnek, azonban annyira jól sült el, hogy egyrészt rögtön elfogyott, másrészt pedig gyorsan vissza lett tapsolva.
Aszalt barackkal és mézben pirított mandulával megspékelve, megpakolva igazi karácsonyi fûszerekkel, bõségesen gazdagítva mézzel. Ez a recept a legjobb bizonyítéka annak, milyen igaza van a japánoknak, mikor azt mondják, hogy belefõzzük a hangulatunkat az ételbe. Isteni lett!


"Téli varázs" Biscotti
13 szelethez


200g darált, héjas mandula
1 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szegfûszeg
80 g méz
70 g aszalt sárgabarack
A mézben pirított mandulához:
30 g durvára aprított mandula
1 evõkanál méz
Díszítésnek:
13 szem mandula

Aprítóval összeaprítjuk a mandulát, majd összekeverjük a fahéjjal, szegfûszeggel, szódabikarbónával. Hozzákeverjük a tojást, majd a mézet és a sárgabarackot is.
Egy evõkanál mézet felforrósítunk egy edénybe, majd beledobjuk a durvára aprított mandulát, hagyjuk karamellizálódni kb. 2 percig, majd levéve a tûzrõl várunk fél percet, és mikor már karamell szerû az állaga, akkor hozzákeverjük a biscottihoz.
Egy sütõpapírral kibélelt tepsire rakjuk, és egy cipót formálunk. Díszíthetjük 13 szem mandulával. 170°C-on sütjük 15 percig, majd lehúzzuk 150°C-ra és sütjük még 10 percig. Kivesszük, és hagyjuk pihenni kb. 15 percet, majd óvatosan felszeljük kenyérvágó késsel, és visszatoljuk a sütõbe és sütjük 170°C-on 5 percig az egyik felén, majd 5 percig a másikon. A tepsin hagyjuk hûlni. 





Folytats a blogon ... pocakpanna.blogspot.com/2010/12/teli-...

sponsored links

Keres?s